Hva er egentlig Baccarat

av Bjørnar

Det er 10 mulige hender i Baccarat, rangert fra 0 opp til 9. Idéen er å score så nær 9 som mulig. Den verste hånden er 0. En spillers score vil alltid variere mellom 0 og 9 og det er umulig å gå «bust». Uansett om du er helt nybegynner eller føler du mestrer Baccarat, så finner du ett spill du kan spille hos Bet365.

Scoring
Poengsystemet går som følger: Kortene fra 2 til 9 er verdt sin pålydende verdi i poeng. Ess er verdt ett poeng og 10’ere og bildekort er verdt 0. Når scoren beregnes telles bare tallet på høyre side i kolonnen. Hvis du for eksempel gis kort på 5 eller 8, så vil disse naturligvis legge opp til 13. Men, 10 fjernes og det gjenværende nummeret er derfor 3.
Spill

De tre alternativene tilgjengelige for deg er å satse på ‘Banker’, ‘Spiller’ eller ‘Uavgjort’. Innsats på Spiller og Banker betales med penger, selv om vellykkede spill på Bankeren er underlagt en 5% provisjon. Oddsen som tilbys for en innsats på Uavgjort er 8/1.

Hvordan kortene deles ut
Uansett av hvor mange spillere som sitter ved bordet, deles bare to kort ut. Spillerens og Bankerens hånd. Med en gang innsatsen har blitt plassert – en til Spilleren og et annet til Bankeren, et nytt til Spilleren og et annet til Bankeren. Avhengig av verdien på de to hendene, må man kanskje trekke flere kort.

Hvis enten spilleren eller banken har en to-korts score på 8 eller 9, har de en «naturlig hånd» og ingen flere kort vil da bli trukket for noen av hendene. Avgjørelsen faller der og da.
Hvis Spillerens hånd er mellom null og fem så vil de ALLTID få utdelt et nytt kort. Hvis hånden er 6 eller 7 så vil de ALLTID stå.

Da er turen kommet til Bankerens for å reagere. Hvis Bankeren’s hånd er null, en eller to så vil det ALLTID bli utdelt et tredje kort. Hvis Bankeren’s hånd er 7 så vil man ALLTID stå, uavhengig av hvilken som helst hånd spilleren kan ha, eller om spilleren tok et tredje kort. Hvis spilleren har stått på 6 eller 7 så vil Bankeren alltid ta et nytt kort hvis deres score er mellom null og fem. Hvis Bankeren’s hånd er 3, 4, 5 eller 6, vil hvorvidt de utdeles et tredje kortet, være bestemt av det tredje kortet trekket av spilleren.

Strategi
I realiteten er det ikke mye rom for strategi som sådan i Baccarat, dette er fordi Spilleren ikke er i stand til å påvirke rekkefølgen av kortene, eller hvorvidt hånden står eller tar et nytt kort.

Derimot så kommer finessen fra å gjøre de rette innsatsene til rett tid. Mange spillere liker å holde registreringer av sekvenser av hendenes resultater og gjøre sine spill basert på hva de tror vil bli resultatet av neste hånd. Intuisjon er alt.

Lykke til hos Bet365